Вінничан попереджають про ріст цін на хліб, олію та цукор

By , in Економіка on .

Вінницькі виробники змушені піднімати ціну на хлібобулочні вироби на 15-20% через подорожчання фактично усіх складових виробництва.

Як здорожчав хліб за півроку – офіційні та експертні дані

 У вересні-жовні 2020 року відбулось підвищення цін на основну сировину хлібобулочних виробів – продовольчу пшеницю. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року вартість продовольчої пшениці зросла на 30%. На це вплинули кілька факторів:

  • неврожайність в Україні та низька якість пшениці
  • виконання трейдерами зовнішньоекономічних контрактів, які не були закриті під час пандемії

Читайте також: Продивус та його куплені люди зникли?

Подорожчали також цукор та олія соняшникова. На сьогоднішній день цукор та олія зросли в ціні на 30% та 25% відповідно. Це пов’язано зі зменшенням посівних площ буряка та низькою цукристістю культури. 

Не більше п'яти кілограм в одні руки»: чому дорожчають цукор та олія :  06:10:2020 - te.20minut.ua

Якщо враховувати динаміку зростання цін і нестабільну економічну ситуацію в Україні, вітчизняні виробники не можуть спрогнозувати чіткий відсоток росту ціни на хліб та інші продукти харчування першої необхідності.

Рекомендуємо також почитати
×

Поринь у Хвилю. Тисни ЛАЙК!